Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

23/2 Verkiezingsbijeenkomst: “Wat ons bindt?!”

Op donderdagavond 23 februari organiseert Progressief Altena een verkiezingsbijeenkomst in het Wapen van Emmickhoven in Almkerk. Ieder die graag eens praat over onze politieke toekomst of graag hoort wat anderen weten en menen is van harte welkom. Van de drie partijen die met Progressief Altena verbonden zijn – D66, GroenLinks, PvdA – , komen  kamerkandidaten onderling en met ons debatteren. Paula Jorritsma, wethouder in Woudrichem namens Progressief Altena, zal het debat leiden.

Het gaat natuurlijk vooral over punten uit de drie verkiezingsprogramma’s. Wat delen de partijen aan visie en waarover denken zij desondanks toch anders? Laat ons eens op een rijtje zetten welke dingen wij samen meteen van de grond zouden willen krijgen. Dat zijn er veel meer dan lijkt. Dat er naast overeenkomsten ook verschillen zijn, zullen we moeten erkennen , soms met pijn in het hart. Dan moeten we kiezen.

Te bespreken onderwerpen (de toekomst van de kernen, de organisatie van de zorg, schone energie, immigranten, land- en scheepsbouw, beroepsonderwijs, openbaar vervoer) zullen we vooral zoeken op het snijvlak van gemeente- en landelijke politiek. Wij zullen voor stellingen zorgen, maar de zaal bepaalt.

Om 19 uur 30 kunt u terecht in het Wapen, om 20 uur begint het debat, niet veel later dan 22 uur wordt de samenkomst afgesloten.