Word lid of meld je aan voor onze nieuwsbrief, en steun ons!
Progressief Altena - Samen kom je verder
Voor een sociaal, duurzaam en kansrijk Altena.

Deel dit artikel: 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Wie krijgt de participatiebokaal?

Gepubliceerd:

Op maandag 30 maart a.s. organiseert Progressief Altena, een avond voor bedrijven, instellingen en belangstellenden om ervaringen uit te wisselen rondom de participatie van mensen met een arbeidsbeperking.

Wethouder Paula Jorritsma vertelt wat het beleid is van de drie Altena-gemeenten met betrekking  tot de Participatiewet is en hoe de samenwerking van de gemeenten met het bedrijfsleven zich in dit kader ontwikkelt. WerkLink vertelt iets  over verschillende soorten arbeidsbeperking en welk werk daarbij past. Iemand met een arbeidsbeperking spreekt over zijn/haar ervaringen met werk.

Vertegenwoordigers van zeven bedrijven zullen vertellen over hun ervaringen met het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking. Wat werkt, wat zijn de valkuilen en hoe kun je daarmee omgaan? Welke kansen bieden de nieuwe wet en regelingen en wat maken ze moeilijker?

Tenslotte wordt de Participatiebokaal  van Progressief Altena uitgereikt aan het bedrijf dat geacht wordt het beste voorbeeld (best practice) voor andere bedrijven te zijn of dat de grootste hindernis heeft weten te nemen.

Het is de derde keer dat de PA-bokaal zal worden uitgereikt. Binnen het thema duurzaamheid ging deze eerder naar Woonservice Meander en de club Vrienden voor het leven was de winnaar van de zorgbokaal.

“Wie gaat er aan de haal met de participatiebokaal” vindt plaats op Fort Altena. Vanaf 19.30 uur is er een inloop met koffie. Onder voorzitterschap van Herma Geerts gaat om 20.00 uur het inhoudelijke programma van start. Je bent van harte welkom!

 

Logo Progressief Altena

Welkom

Welkom op de nieuwe website van Progressief Altena!

Onze website heeft een ander design gekregen. We hopen dat het snel vertrouwd zal zijn. Als je op- of aanmerkingen hebt, schroom niet om een e-mail te sturen naar het algemene e-mailadres.