Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

Wonen in Altena

Politiek Café op maandag 14 oktober

Locatie ’t Wapen van Emmickhoven, Almkerk

u bent welkom vanaf 20:00 uur

Dit tweede Politiek Café heeft ‘wonen’ als onderwerp. Wonen voor starters en gevorderden. In aanleunwoningen, Brabantwoningen of zelfzorgende woongroepen.

Er zijn weinig zielen zoals de over de wereldzeeën zwervende Slauerhoff. Deze schreef bijna honderd jaar geleden een gedicht dat begint met: ‘’Alleen in mijn gedichten kan ik wonen, Nooit vond ik ergens anders onderdak; Voor de’ eigen haard gevoelde ik nooit een zwak…

Voor de meesten van ons is wonen daarentegen een belangrijke basisbehoefte. Progressief Altena richt zich in haar verkiezingsprogramma dan ook op onder meer de zin en onzin van woonsubsidies, speculatie op de woonmarkt en het Wilde Wonen! Vanzelfsprekend zullen die onderwerpen deze avond ook aan bod komen. De avond wordt geleid door voorzitter Paula Jorritsma en begint met een korte aftrap door een aantal gasten. De gasten komen van een woningcorporatie, een instituut voor duurzaam bouwen en uit de bouwwereld. Daarnaast zijn natuurlijk alle aanwezigen ervaringsdeskundigen. Actieve deelname van het publiek tijdens het Politiek Café is dan ook te verwachten. Iedereen is welkom. Het belooft wederom een spraakmakend avondje te worden!

Op de rol staan hierna in ieder geval een Politiek Café over zorg (18 november) en een Jongerencafé (21 november). Dit Jongerencafé wordt gehouden in Xinix. Het politiek café wonen in Altena vind dus plaats op maandagavond 14 oktober om 20:00 uur in ’t Wapen van Emmickhoven, Brugdam 5 in Almkerk. De toegang is gratis.