Logo van Progressief Altena

Samen kom je verder!

UNESCO zet ontwikkeling op slot?

Onzin! De bescherming voor het behoud van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) is met de UNESCO status niet anders geworden dan toen het Rijksbeschermd werd. Het wil ook totaal niet zeggen dat er nu niet meer gebouwd mag worden (wat sommige politieke partijen wel willen doen geloven). De waarheid is dat er nog héél veel mag!

Geschreven door

Waar we wèl rekening mee moeten houden zijn de karakteristieke elementen van de NHW, zoals de forten, sluisjes, dijklichamen en het open landschap. Dit is nodig om de beleving van de Waterlinie te bewaren (en de wereld-erfgoed status te behouden).

Het karakteristieke landschap

Andere partijen zeggen in hun verkiezingsprogramma dat ze “het open landschap willen behouden”… Het verschil is dat Progressief Altena dit niet alleen in verkiezingstijd zegt, maar het permanent tussen de oren heeft geknoopt. Zo waren wij kritisch op plannen die ons waardevolle open landschap (specifiek de NHW) verstoorden, waar andere partijen zonder enig voorbehoud hiermee instemden…

Voor Progressief Altena geldt dat we willen bouwen met en bouwen aan de kwaliteiten van ons prachtige Altena! Soms moeten we dan een stapje extra zetten bij planontwikkeling, maar zeg nou zelf: is Altena dat niet waard?

Christian Alderliesten
Lijsttrekker Progressief Altena